Gemeente Haarlem kiest voor betaling liggeld en stroom via aanuit.Net

Haarlem is al vele jaren een gewilde plaats om te bezoeken voor watersporters. Niet vreemd want de stad heeft een aantrekkelijk centrum en daarnaast zijn er interessante musea zoals het Frans Hals museum en ligt het strand op steenworp afstand.

Uitdaging

De stad is bovendien voor pleziervaartuigen goed bereikbaar en heeft vele goede aanlegplaatsen verspreid over diverse locaties. Betaling van liggeld kon tot vorig jaar plaats via 2 betaalautomaten en de havenmeesters. Stroom was in de prijs van het liggeld inbegrepen. Deze werkwijze was niet meer naar wens, waardoor de gemeente o.a. veel inkomsten mistte en de stroomkasten oneigenlijk gebruik hadden. Samen met Involtum hebben wij toen een nieuwe business case gemaakt voor beheer en betaling via AanUit.net. Na uitgebreid overleg heeft de gemeente uiteindelijk gekozen de installaties hiernaar om te bouwen Bedieningsgemak en optimale service voor de passanten en efficiënte geldstromen voor de gemeente waren de belangrijkste redenen om voor AanUit.net te kiezen.

Resultaat

Passanten kunnen nu via de AanUit.net app op de smartphone het liggeld en de stroom aansluitingen betalen en de contactdoos activeren. De afgelopen maanden hebben wij daarvoor op 17 locaties bestaande elektrakasten omgebouwd naar betaling via AanUit.net en 7 nieuwe locaties voorzien van stroomkasten met AanUit.net elektronica.

Daarnaast zijn op locaties 3 betaalautomaten geplaatst waar passanten ook liggeld en stroom via PIN en creditcard kunnen betalen. En mochten gasten nog gewoon ouderwets bij de havenmeester terecht willen? Ook dat kan, want elke havenmeester heeft een tablet waarmee ook afgerekend kan worden en de stroomaansluiting kan worden aangeschakeld

Contact

Klant
Gemeente Haarlem
Datum
2018
Diensten
AanUit.net
Website

Referenties

Meer informatie?Nieuwe stroomzuil voorzien van AanUit.net als betalingssysteem