Camping de Poppe kiest voor energie management systeem van Seijsener

De Poppe in Markelo is al jaren een heerlijke gezinscamping met veel activiteiten. Om een gedeelte van de camping nieuw leven in te blazen werd besloten om hier 30 comfortplaatsen te realiseren.

De kwaliteit werd verhoogd door de plaatsen groter te maken en ze een fraai uitzicht over de (zwem) vijver te bieden. Ook kunnen de gasten zelf hun ampèrage kiezen, regelbaar met het Energie Management Systeem.

Seijsener heeft alle nieuwe locaties mogen voorzien van een elektra aansluiting tot maximaal 16A en een drinkwater- en rioolafvoeraansluiting. Tussen twee plaatsen is een groene Arctic servicezuil geplaatst met een strakke betonnen riooltegel. Om de huisstijl consequent door te voeren werden de verdeelkasten uitgevoerd als Pacific servicezuil met dezelfde groene kleur.

Uitdaging

Alle 30 comfortplaatsen zijn voorzien van een energie management systeem dat eenvoudig vanuit de receptie is te bedienen. Zo wordt het mogelijk om op afstand de stroompunten op het terrein te begrenzen, maar ook om het energieverbruik uit te lezen of de stroom volledig uit te schakelen. Iedereen blij met het Energie Management Systeem. Met dit systeem kan het standaard ampèrage lager worden ingesteld, bijvoorbeeld op 6A.

Voor de gemiddelde gast is dit voldoende. Maar gasten met bijvoorbeeld airco’s, koelkasten, elektrische kachels en wasmachines zullen hier niet genoeg aan hebben en dus een hoger ampèrage willen en hiervoor ook extra betalen.

Resultaat

Het systeem is eerlijker omdat gasten alleen betalen voor wat ze ook echt gebruiken, middels een MID gekeurde meter die correspondeert met het systeem. Zo gaat het stroomverbruik omlaag omdat gasten er bewust van worden dat meer stroom ook meer geld kost. Omgekeerd zullen de inkomsten stijgen, wanneer de gasten die wél meer stroom willen, hiervoor betalen.

Camping de Poppe heeft nu één seizoen gedraaid met de comfortplaatsen en het energie management systeem. Ze constateren dat de gasten uitermate tevreden zijn over de nieuw ingerichte plaatsen met hun eigen keuze voor de hoogte van de stroomaansluiting.

Contact

Klant
Camping de Poppe
Datum
2018
Diensten
Totaal installateur
Website

Referenties

Meer informatie?Arctic zuil voorzien van twee cee contactdozen en twee tapkranen met keerklep.
Seisjener rekreatietechniek - campingtechniek - recreatietechniek - totaal installateur - Energiemanagement systeem - Camping de Poppe
Pacific zuil uitgevoerd als verdeelkast voor het energie management systeem.
Seijsener rekreatietechniek - campingtechniek - installatietechniek - energiemanagementsysteem - Camping de Poppe - Pacific