Natuurbeleving en voorzieningen maken de heische tip toekomstproef

Al enkele jaren wordt er op de Heische Tip gewerkt aan een plan voor kwaliteitsverbetering. Inmiddels is afgelopen winter de eerste fase gestart. Een heel ander totaalplaatje. Door middel van een andere indeling op het terrein, andere beplanting en meer ruimte, maken zij het terrein toekomstproef. Het doel is het terrein beter in te passen in Natuurgebied De Maashorst. Dit wordt met name door beplanting gerealiseerd. Met behulp van veel advies en de juiste partners is er enorm hard gewerkt aan dit eerste stukje nieuw terrein. Seijsener mocht de gehele infrastructuur vernieuwen en toekomst klaar maken.

Uitdaging

Hoe krijgen we onze camping op het niveau dat de gast van nu en straks aantrekt? Voor Patrick en Mieke van den Berg van Camping De Heische Tip, op de grens van Zeeland en Brabant, was het antwoord op die vraag heel duidelijk. De camping moest zowel landschappelijk als qua sfeer meer opgaan in natuurgebied De Maashorst, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant. Dat wilden ze combineren met een hoog voorzieningenniveau, voor de staanplaatsen en de camping als geheel.

Een ingrijpende verandering! De indeling zou op de schop gaan, de nutsvoorzieningen heraangelegd, de beplanting veranderd en wegen verplaatst. Op een camping waar de gasten vaak al tientallen jaren met elkaar op het terrein staan is zoiets niet makkelijk. Toch hebben Patrick en Mieke met steun van bijna alle gasten de vernieuwing door kunnen zetten.

Een deel van de werkzaamheden hebben Patrick en Mieke heel bewust uitbesteed om zodoende snel, met expertise en korte lijnen het project voor de lente uitgevoerd te hebben.

Resultaat

Seijsener werd gevraagd voor het technisch ontwerp, de aanleg en in bedrijfstelling van de elektra, het drinkwater, de gemeenschappelijke antenne installatie, het internet en de openbare verlichtingsinstallatie. Voor de 32 volledig nieuw uitgeruste jaarplaatsen is binnen de netwerken ruimte gehouden voor de toekomstige groeiende vraag naar meer comfort en gemak.

Levendig door campers en verhuuraccomodaties
De Heische Tip heeft een forse horeca en biedt aansprekende dagrecreatie met daarnaast veel culinaire en sportieve activiteiten. Mogelijkheden dus voor een duidelijke spin off richting overnachtingen. Naast de gerenoveerde jaarplaatsen werd daarom ook ruimte gemaakt voor de opkomende markt van camperaars en verhuuraccomodaties. Deze zorgen ook voor extra levendigheid op het park, gedurende het hele seizoen.

Helemaal volgens planning, is de grondig gerenoveerde eerste fase van de Heische Tip opgeleverd en inmiddels in gebruik. Voor Mieke en Patrick was dit zowel een afsluiting van een periode van keihard werken als de start van een nieuw tijdperk. Het gerenoveerde terrein is tot de Taurosdreef gedoopt. Vernoemd naar de indrukwekkende Tauros, het oerrund dat, net als De Heische Tip, helemaal thuis is in natuurgebied De Maashorst!

Contact

Klant
De Heische Tip
Datum
2018
Diensten
Totaal installatie
Website

Referenties

Meer informatie?Seijsener monteur bezig met werkzaamheden op De Heische Tip
Seijsener rekreatietechniek - campingtechniek - installatietechniek - technisch ontwerp - in bedrijstelling - elektra - water - CAI - internet - Vakantiepark De Heische Tip - aanleg
Seijsener plaatst ook de verlichting op De Heische Tip
Seijsener rekreatietechniek - campingtechniek - installatietechniek - technisch ontwerp - in bedrijstelling - elektra - water - CAI - internet - Vakantiepark De Heische Tip - auto