Trots op ons team – Walstroom

We zijn zo trots op ons team! We hebben de laatste kast voor het ShorePower/Walstroom project in Duitsland getest en geïnspecteerd. Het wordt volgende week geleverd op een prachtige locatie in Duitsland. De laatste kast is onderdeel van een groot Walstroom project waarvoor we als enige in Europa het Eichrecht-certificaat hebben behaald.

Wat is het Eichrecht?
Het Duitse Nationale Metrologie Instituut (PTB) heeft Seijsener de “Baumusterprüfbescheinigung” toegekend voor de walstroomkasten van Seijsener. Daarmee is het Nederlandse bedrijf de eerste fabrikant van walstroom voor schepen in Europa die dit ‘Eichrecht’ certificaat heeft ontvangen. In samenwerking met partner Ease2Pay zijn zowel hard- als software zo ontwikkeld dat Seijsener haar klanten een eerlijke, transparante en traceerbare transactie garandeert.

Wat betekent dit?
In Nederland zal iedere eigenaar van een elektrische auto ongetwijfeld het volgende scenario herkennen. Uw batterij moet dringend worden opgeladen en u zoekt naar het dichtstbijzijnde openbare oplaadpunt. Uiteindelijk sluit je de auto aan en begin je met opladen met een laadpas. Aan het einde van de maand ontvang je een factuur waarin staat hoeveel stroom en tegen welke prijs per kWh je hebt verbruikt bij het betreffende laadpunt. In Duitsland werkt dit echter anders. Daar moet informatie die tijdens een laadsessie wordt verzameld, zeer gedetailleerd en transparant zijn voor de gebruiker. Dit betekent dat de meter aan nogal wat eisen moet voldoen.

Is de meterstand nauwkeurig, worden de meterstanden veilig uitgelezen en overgedragen en klopt de factuur die de gebruiker ontvangt van een voeding? In Duitsland moeten stroomvoorzieningen zoals autolaadpunten en walstroomkasten zo worden ingericht dat de gebruiker er zeker van kan zijn dat deze 3 punten perfect zijn geregeld. Als zodanig mogen faciliteiten voor E-mobiliteit daar alleen worden geïnstalleerd als ze volledig voldoen aan de strenge Duitse kalibratiewetgeving. Voor het opladen van elektrische auto’s kunnen een aantal partijen in Duitsland al kalibratieconform laden aanbieden. Voor walstroomkasten waren daarentegen nog geen kalibratieconforme voorzieningen beschikbaar, mede omdat er een aantal extra eisen worden gesteld aan walstroomvoorzieningen ten opzichte van de laadinfrastructuur van auto’s.

Geïnteresseerd?
Wil je meer weten over walstroom en hoe we je kunnen helpen naar een groenere wereld? Neem vandaag nog contact met ons op!

Share this post