Staycation is the new motivation

Meegroeien met de campermarkt

Staycation is the new motivation

Een ‘ver van mijn bed show’. Ja, dat is een verre reis naar het buitenland. Ontdekken, genieten en ontspannen kan gelukkig ook in eigen. ‘Staycation is the new motivation’. Hieronder 5 trends die gepaard gaan met de stijgende populariteit aan vakantie in eigen land.

1. Veilig en op afstand

Mensen willen veilig op vakantie. Zeker in deze, toch gekke omstandigheden. Heeft u het nog op uw netvlies? Het beeld van enthousiaste campinggasten die lang in de rij staan om gebruik te maken van een openbare voorziening. Op dit moment is bijvoorbeeld privé sanitair belangrijker dan ooit. Gasten willen op veilige afstand van elkaar kunnen bivakkeren en recreëren. Ook wanneer de maatregelen voor een groot deel voorbij zullen zijn, zal de vraag naar privé sanitair blijven.  Een ander voorbeeld om de veiligheid en afstand te optimaliseren is het gebruik van touch-free voorzieningen. Van afrekensystemen met de app tot elektronische wastafelkraan voorzien van infrarood sensor. Alles aanraken is niet meer nodig. Zo biedt u de veiligheid en afstand voor uw gasten.


2. Comfort en luxe

U zal de nieuwe generatie kampeerders verwelkomen op uw camping of vakantiepark die normaal niet voor zo’n vakantie kiezen. De millennials, met of zonder kinderen. Zij geven graag geld uit aan hun vakantie om volop te genieten. Alleen zal de bestemming dit keer geen Portugal of Bali zijn. Luxe en comfort met bijvoorbeeld een eigen jacuzzi en sauna bij het door hen geboekte vakantiehuis of safaritent. Goede elektravoorzieningen mogen ook niet ontbreken als het gaat om volledig ontzorgen. Zij verwachten dat ze probleemloos gebruik kunnen maken van de juiste stroomvoorzieningen. Laadpalen om hun elektrische fiets en/of auto te kunnen opladen. Alle comfort en luxe voor de nieuwe generatie kampeerders.


3. Op reis met de camper

Vakantie met de camper is populairder dan ooit. Niet alleen pensionado’s vertoeven in hun camper, maar ook de nieuwe generatie hebben dit kampeermiddel ontdekt. Dat betekent dat het aantal campervakanties zal blijven stijgen. De camperaar wil graag zijn eigen vrijheid en flexibiliteit behouden. Niet persé aankomen en vertrekken tijdens de openingstijden van de receptie. Dé kans om deze behoefte te voorzien van een goed ontwikkelde camperlocatie. Als beheerder van een camperlocatie krijgt u het een stuk relaxter met AanUit.net.  AanUit.net kan bewaken, stroompunten monitoren, meterstanden lezen, stroom- en waterverbruik verrekenen, fouten vaststellen en zelfs toegangscontrole uitoefenen op afstand. Met AanUit.net hebben eigenaren van campers de mogelijkheid zelf hun verblijf, stroom en water regelen en afrekenen.


4. Online voor- en nagenieten

Het gezin is voor een aantal weken bij u te gast. Dit kan twee, drie of vier weken zijn. Door online content te ontwikkelen en creëren , voegt u net dat extra vleugje toe aan hun vakantie. Hierbij is het van belang dat elk gezinslid op een andere manier uw park of camping online kan beleven. Stem de social media kanalen goed af, steek tijd in nieuwe apps (hoe kan ik deze gebruiken voor mijn doelgroep), neem video’s op met het animatieteam of een online beleving in een theater of dierentuin, schrijven van inspirerende blogs en zorg voor een goede funnel wanneer men een reservering heeft gemaakt.

5. 100% digitaal

De trend digitalisering is al langer gaande, maar zal zich ook steeds verder ontwikkelen binnen de recreatiebranche. Contactloos inchecken, de mogelijkheid om vanuit de accommodatie eten te bestellen of de slagboom die opengaat door middel van kentekenherkenning. Uw gasten verwachten dat u ook digitaal bent.

Hoe u op deze trends inspeelt, is vooral afhankelijk van uw doelgroep, budget, onderhoud- en personeelskosten. Seijsener Techniek adviseert u graag in de technische vraagstukken die hierbij komen kijken. Dat is genieten!

Share this post