Legionellapreventie

Zuiver genieten,
zonder zorgen

Legionella zelf doen, of laten doen?

Legionellapreventie is belangrijk omdat mensen ziek kunnen worden als deze bacterie zich in hun systeem vestigt. De ziekteverwekkers komen voor in vochtige milieus als doucheruimtes, toiletten en (stilstaand) zwemwater. De gevolgen voor een besmet persoon kunnen hevig zijn. Het is daarom voor veel bedrijven zaak om aan Legionella preventie te doen. Het zelf doen kan ingewikkeld zijn. Gelukkig zijn er specialisten als Seijsener om deze taak voor u uit te voeren.

Alles doen om Legionella te voorkomen

De overheid eist van organisaties als campings, hotels en vakantieparken dat ze een Legionella beheersplan hebben. Ze moeten ook een Legionella risicoanalyse uitvoeren. Hier gaat veel werk in zitten en het is niet altijd eenvoudig. Omdat uw werkdag al zo vol is, vraagt u ons om advies. Seijsener helpt u graag met zaken als:

 • het opsporen van knelpunten in bestaande installaties
 • het adviseren bij nieuwe installaties
 • advies en levering van Legionella preventiemateriaal
 • uitvoering van het beheersplan
 • uitvoering van de risicoanalyse
 • het aanbieden van preventieve producten
legionellapreventie

Wanneer ontstaat Legionella?

Het grootste risico op Legionella loopt u in de zomer als de temperaturen oplopen. Handmatig doorspoelen van de leidingen is dan een optie. U gaat echter grondiger te werk met een Legionella preventie systeem. Hoe dat werkt? U laat het monteren op uw waterleiding. Een temperatuursensor en een timer communiceren met een elektronische schakeling. Deze stuurt een magneetklep aan die de waterleiding op tijd doorspoelt met fris water.

Zo kunt u het niet vergeten te doen. Het gaat volautomatisch. Uw gasten (en uzelf) hebben altijd vers en veilig drinkwater. Dat is voor u een zorg minder. En uw bedrijf floreert als gevolg van een klinkende reputatie op het gebied van hygiëne. Bij u geen Legionella in het water!

Wet en regelgeving Legionellapreventie

Om te voorkomen dat mensen besmet raken met legionella heeft de overheid regels opgesteld. Zo ook voor leidingwaterinstallaties op campings, jachthavens en recreatieparken. Er gelden strenge regels voor legionellapreventie en deze locaties moeten maatregelen nemen om legionella te voorkomen.

Maatregelen zoals;

 • het laten uitvoeren van een risicoanalyse door een gecertificeerd bedrijf om uit te zoeken waar de legionellabacteriën kunnen groeien in de waterleiding
 • het water 2 maal per jaar te laten controleren op de aanwezigheid hiervan
 • een beheersplan laten opstellen.

In een logboek moet worden bijgehouden welke maatregelen er zijn genomen zoals bijvoorbeeld het regelmatig doorspoelen van de leidingen doorspoelen.

Voor het uitvoeren van een risicoanalyse, de 2-jaarlijkse controle en het opstellen van beheersplannen heeft Seijsener een overeenkomst met KIWA. Bent u geïnteresseerd in onze complete aanpak, maak dan direct een afspraak via onze contactpagina

SCHELL kranen van Seijsener

Seijsener heeft een top merk in het assortiment; SCHELL kranen. Deze zijn elektronisch gestuurd, voorzien van sensoren en kunnen hierdoor contactloos worden bediend. Wel zo hygiënisch.

Maar dat is niet alles. In gebouwen waar kranen gedurende langere tijd niet worden gebruikt, helpt de inschakelbare stagnatiespoeling bij elektronisch gestuurde wastafelkranen aanzienlijk om alles hygiënisch te houden. Want hoogstens 24 uur na het laatste gebruik beginnen de kranen ongeveer 20 seconden te spoelen, om te vermijden dat er water in de buizen blijft staan en zich daar dus bacteriën in zouden ontwikkelen. Ook voor het voorkomen van legionella biedt SCHELL een passende oplossing. Zo is bij nagenoeg alle elektronisch gestuurde wastafel- en douchekranen een legionellaspoeling ingebouwd. 

Bovendien kunnen we met het SCHELL SWS watermanagementsysteem kranen in openbare sanitaire ruimtes via RLAN en/of via kabel intelligent verbonden en bediend worden.

DE VOORDELEN:

 • veilig: optimale drinkwaterhygiëne tot het aftappunt dankzij geautomatiseerde hygiënespoelingen en centraal geregelde thermische desinfecties
 • efficiënt: optimaal energie- en waterverbruik door gerichte regeling van waterhoeveelheid en integratie in het gebouwbeheersysteem
 • gebruiksvriendelijk: intuïtieve bediening via op browser gebaseerde software met gebruikelijke pc’s, tablets en smartphones
 • veelzijdig: functies voor analyse en volledige documentatie, opmaak van plattegronden, groepsvorming en nog veel meer
 • intelligent: centrale bediening van kraanparameters via watermanagementserver
 • praktisch: systeem met weinig onderdelen voorkomt foute bestellingen en garandeert een snelle ingebruikname

Seijsener biedt haar klanten door de samenwerking met SCHELL  producten en watermanagement waarmee het drinkwater op campings, jachthavens en recreatieparken aan de strengste kwaliteitsrichtlijnen voldoet.

Legionella-preventiesystemen en meer!

Nog meer wastafelkranen in het aanbod van Seijsener bezit een technologie die stagnatiespoeling mogelijk maakt. Hierdoor wordt ook bij langere pauzes in het drinkwatergebruik de vorming van schadelijke micro-organismen beperkt. Legionella onder controle houden is slechts een van de producten die Seijsener haar klanten te bieden heeft. Als u een brandblusser of een brandbluskast nodig heeft kunt u ook bij ons terecht. En wat te denken van douchestoelen voor minder-validen? Daarmee laat u echt zien dat u uw gasten tegemoet komt in hun behoeften.

Seijsener Rekreatietechniek - Totaal Installateur - Infrastructuur - campingtechniek - bungalowtechniek - haventechniek - Drinkwaterinstallatie - watermeterput aanleggen

Waarom voor Legionellapreventie van Seijsener kiezen?

Bij Seijsener slaagt u in één keer voor uw complete watervoorziening.

 • wij geven advies over Legionella in water
 • we voeren Legionella keuringen uit
 • we bieden duurzame en waterbesparende oplossingen
 • we verkopen watertappunten, watermeterputten en servicezuilen
 • we bieden slimme betaalsystemen aan
 • onze installaties voldoen aan de huidige normen & regelgeving
 • onze webshop is zeer uitgebreid
 • advies, ruime keuze en snelle levering!

Schoon drinkwater is wel zo fijn. Seijsener techniek is de specialist in het voorkomen van legionella! Wij bieden een breed assortiment aan leginellepreventie-systemen en staan voor de service ook voor u klaar!

Gun u zelf meer gemak en tijd voor de ‘leuke’ werkzaamheden. Kom maar op met uw technische vraagstukken! Wij maken meteen tijd om te genieten van u

Onze technische oplossingen uit ‘eigen huis’ kunt u natuurlijk ook in onze webshop bestellen. Zo kunt u rustig uw bestelling plaatsen op het moment dat het u uitkomt .

Wilt u zelf ook meer genieten? Maak een eigen account voor onze webshop. Zo kunt u rustig onze oplossingen bekijken of uw bestellingen beheren. Wat een gemak!

Seijsener: zoveel om van te genieten

Video afspelen

Wij doen zoveel meer:

Elektra

Duurzame & Veilige installatie

Verlichting

Veilig & Sfeervol

Gas

Veilig & verantwoorde installatie

Televisie/Internet

Snel & Storingsvrij

Energietransitie

Advies & maatregelen

Riool/hemelwater

Duurzame & hygiënische installatie

Water

Waterbesparende installatie

Blusleiding

Bluswatervoorziening aanleggen