Legionellapreventie

Om te voorkomen dat mensen besmet raken met legionella heeft de overheid regels opgesteld. Zo ook voor leidingwaterinstallaties op campings, jachthavens en recreatieparken. Er gelden strenge regels voor legionellapreventie en deze locaties moeten maatregelen nemen om legionella te voorkomen.

Maatregelen zoals;

  • het laten uitvoeren van een risicoanalyse door een gecertificeerd bedrijf om uit te zoeken waar de legionellabacteriën kunnen groeien in de waterleiding
  • het water 2 maal per jaar te laten controleren op de aanwezigheid hiervan
  • een beheersplan laten opstellen.

In een logboek moet worden bijgehouden welke maatregelen er zijn genomen zoals bijvoorbeeld het regelmatig doorspoelen van de leidingen doorspoelen.    

In onze vorige maandaanbiedingen hebben wij u geïnformeerd over een nieuw merk in ons assortiment; SCHELL kranen. Deze zijn elektronisch gestuurd, voorzien van sensoren en kunnen hierdoor contactloos worden bediend. Wel zo hygiënisch.

Maar dat is niet alles. In gebouwen waar kranen gedurende langere tijd niet worden gebruikt, helpt de inschakelbare stagnatiespoeling bij elektronisch gestuurde wastafelkranen aanzienlijk om alles hygiënisch te houden. Want hoogstens 24 uur na het laatste gebruik beginnen de kranen ongeveer 20 seconden te spoelen, om te vermijden dat er water in de buizen blijft staan en zich daar dus bacteriën in zouden ontwikkelen. Ook voor het voorkomen van legionella biedt SCHELL een passende oplossing. Zo is bij nagenoeg alle elektronisch gestuurde wastafel- en douchekranen een legionellaspoeling ingebouwd. 

 

 

Bovendien kunnen we met het SCHELL SWS watermanagementsysteem kranen in openbare sanitaire ruimtes via RLAN en/of via kabel intelligent verbonden en bediend worden.

DE VOORDELEN:

  • veilig: optimale drinkwaterhygiëne tot het aftappunt dankzij geautomatiseerde hygiënespoelingen en centraal geregelde thermische desinfecties
  • efficiënt: optimaal energie- en waterverbruik door gerichte regeling van waterhoeveelheid en integratie in het gebouwbeheersysteem
  • gebruiksvriendelijk: intuïtieve bediening via op browser gebaseerde software met gebruikelijke pc’s, tablets en smartphones
  • veelzijdig: functies voor analyse en volledige documentatie, opmaak van plattegronden, groepsvorming en nog veel meer
  • intelligent: centrale bediening van kraanparameters via watermanagementserver
  • praktisch: systeem met weinig onderdelen voorkomt foute bestellingen en garandeert een snelle ingebruikname

Seijsener biedt haar klanten door de samenwerking met SCHELL  producten en watermanagement waarmee het drinkwater op campings, jachthavens en recreatieparken aan de strengste kwaliteitsrichtlijnen voldoet.

Voor het uitvoeren van een risicoanalyse, de 2-jaarlijkse controle en het opstellen van beheersplannen heeft Seijsener een overeenkomst met KIWA.

Bent u geïnteresseerd in onze complete aanpak, maak dan direct een afspraak via onze contactpagina

 

 

Share this post