Een camperterrein realiseren doe je zo!

een_camperterrein_realiseren_doe_je_zo

Een camperterrein realiseren doe je zo!

Bijna het hele jaar door zijn camperaars op pad. Camperen is immers niet seizoensgebonden. Zo kun je het hele jaar door toeristen ontvangen. Daarom kan een camperplaats een mooi uithangbord zijn. Je kunt het zo luxe of simpel aanleggen als gewenst. Maar hoe een camperplaats te realiseren?

Johan Steur, manager Verkoop buitendienst bij Seijsener Rekreatietechniek heeft al vele gesprekken met gemeenten [en particulieren] gehad over het aanleggen en inrichten van de ideale camperplaats. “We beginnen het gesprek altijd met een aantal basisvragen. Onder andere:

  • Hoeveel plaatsen wil je realiseren?
  • Welke voorzieningenniveau wil je mensen bieden?
  • Wil je het terrein afsluitbaar maken?
  • Hoe ga je het terrein exploiteren?
  • Wat voor prijs ga je vragen?
  • Is de plek voor de korte- of lange verblijfsduur?

Verder hangt het gesprek af van de fase waar men inzit. Wellicht is er een schetsje van de inrichting of is er enkel een wens van een camperplaats. Het maakt niet uit. We kijken samen naar wat men nodig heeft en waarom. Vaak hangt dit samen met de investering die men beschikbaar heeft. De hoogte van de financiën worden mede bepaald door het voorzieningenniveau.”

Wat moet je doen als gemeente?

“Naast een intakegesprek met Seijsener Techniek, is een vergunning nodig en moet je de exploitatie regelen. Wanneer je eenmaal toestemming hebt om het camperterrein in te richten, dan ben je concurrentie voor de omliggende recreatie. Dan kom je bij het punt van de exploitatie. Dit kan voor gemeenten niet gratis, omdat er dan valse concurrentie ontstaat met de omliggende recreatie. Hoe je het dan anders kunt doen? Het is wellicht niet haalbaar om iemand aan te nemen om fulltime aanwezig te zijn. Via het handige door Seijsener te leveren (en te installeren) AanUit.net is dit ook helemaal niet nodig. Op deze manier wordt er automatisch betaalt voor de voorzieningen en het verblijf. Het beheeraspect is dus snel opgelost en hiermee ook de valse concurrentie, want men betaalt immers voor de camperplek.”

Meer voordelen:

Naast dat Seijsener het camperterrein voor je kan inrichten en aanleggen, zijn er met het gebruik van AanUit.net direct nog meer voordelen:

  • Milieubewust. Goede voorzieningen die naar verbruik betaald worden. Op die manier ga je zuinig om met energie en ben je als gemeente milieubewust bezig.
  • Bewustwording. Men is bewust dat energie geld kost en is hierdoor zuiniger.
  • Scherpe prijs. Wanneer je stroom met AanUit.net uit de basisprijs haalt, kun je prijs van de overnachting vervolgens scherper maken. Dit is natuurlijk aantrekkelijk voor camperaars.

Meer weten?

Vraag ons vandaag nog naar meer informatie over AanUit.net of de inrichting van camperplaatsen via 075-6810 611 of lees hier meer over het aanleggen van camperplaatsen.

Foto: Camperpark Kuikhorne

Share this post