Terug in de tijd

60 Jaar geleden, op 1 oktober 1963, begon het echtpaar Cees en Gré Seijsener hun elektrotechnisch installatiebedrijf, in een klein schuurtje achter het woonhuis aan de Luiksestraat in Zaandam. Wij willen even stilstaan bij deze dag en terugkijken op deze 53 jaar, waarin de ontwikkelingen niet hebben stilgestaan.

Op de Luikse straat bouwde de heer Seijsener, in 1959 zelf een toercaravan. Hier ligt dan ook de verbinding naar de recreatiebranche. Op Camping de Egmonden in Egmond aan Zee zijn in goed overleg met de voormalige eigenaar, de heer Klaas Blok, de eerste ontwerpen gemaakt van een douche muntautomaat en de eerste zelf geproduceerde polyester aansluitkasten voor kampeerterreinen. In november 1964 werden deze producten voor het eerst getoond tijdens de najaarsvergadering van de Orkava en Cikava (nu Recron, de belangen vereniging van de recreatieondernemers) In de eerste paar jaar van Seijsener bestond het leveringsprogramma voornamelijk uit elektrotechnische producten, zoals muntautomaten, aansluitkasten en verlichtingsarmaturen met de daarbij behorende installatie werkzaamheden.

Van 1964 tot 1974 groeide het bedrijf snel. In 1968 werd het inmiddels totaal tot werkplaats en kantoor verbouwde woonhuis verlaten en een nieuw gebouw pand van 300m2 betrokken aan het Smitsven te Zaandam. Deze ruimte was na een jaar al weer te klein en extra ruimte van 250m2 was gelukkig vlakbij te huur. In 1972 werd besloten het huidige bedrijfspand van meer dan 2.000m2 vloeroppervlakte te bouwen aan de Noorder IJ- en Zeeweg, op het industrieterrein Achtersluispolder in Zaandam, Dit werd in 1974 in gebruik genomen. In 1977 werd de eenmanszaak omgezet in een besloten vennootschap en werd de naam gewijzigd van Seijsener Elektrotechniek in Seijsener Rekreatietechniek BV. 

Het leveringsprogramma bestond nog voornamelijk uit aansluitkasten, muntenautomaten en elektrotechnische producten, maar al snel kwam daarbij een adviserende taak, toen bleek dat de aanleg van meerdere installatie, zoals water, gas en riool gecombineerd voorbereid en uitgevoerd dienden te worden. Zo groeide met de vraag naar technisch comfort in de recreatiesector groeide Seijsener Rekreatietechniek naar een totaaldienstverlener voor de droge en natte recreatie, waarbij het accent ligt op de recreatietechniek. In 1987 werd de knowhow van het moederbedrijf Seijsener Rekreatietechniek gebruikt voor de vorming van een compleet installatiebedrijf Saen Installatie Team, de creatieve installateurs. 

De hoofdvestiging met de productie bevindt zich in Zaandam waar vanuit ook, service en onderhoud geleverd wordt . In 1991 werd er besloten de activiteiten buiten Nederland uit te breiden met een vestiging in België, Denemarken, Frankrijk en Duitsland. In 2002 en 2003, zijn in Koudum (Friesland) en Heinkenszand (Zeeland) 2 bedrijven gevestigd van waaruit montage, service en onderhoud geleverd worden. Binnen Europa staat in Nederland zowel de droge en natte recreatie op een behoorlijk hoog peil. Er zijn in verhouding tot andere landen bijzonder veel watersporters en kampeerders in Nederland. In de afgelopen 60 jaar is het aantal accommodaties voor de recreatiesector aanzienlijk gegroeid en steeds aangepast aan de veranderde wensen van de recreant. Ook Seijsener Rekreatietechniek groeide daar in mee, vooral door mee te denken met de toeristenindustrie en het blijven ontwikkelen van nieuwe producten voor de recreatiesector. 

Het door onze eigen afdeling ontwikkeling bedachten SEP-Key (1995) en SEP-Card opwaardeer en toegangs-controle systeem, maar ook de zeer succesvolle eigen zuilenserie, Atlantic, Pacific en Arctic alsmede de huidige Jachthavenbetaalkaart en het AanUit.net-systeem zijn hier mooie voorbeelden van. De economische ressesie is echter ook niet aan Seijsener voorbij gegaan. Na 2008 is ons bedrijf noodzakelijkerwijs geslonken naar 60 medewerkers. 

In 2023 viert Seijsener zijn 60-jarig jubileum. 

Terug in de tijd: Historische beelden van Seijsener producten en oprichter

Werken bij Seijsener

Natuurlijk wil je werken bij het leukste bedrijf van Noord-Holland! Werken bij Seijsener betekent veel ruimte voor ondernemerschap en initiatief. Jezelf willen ontwikkelen vinden wij bij Seijsener erg belangrijk. Wij blijven investeren in onze dienstverlening én in de ontwikkeling van onze collega’s.

De beste kennis doe je op bij onze ervaringsdeskundigen, die al jaren meedraaien in de techniek. Daar wij groeien als bedrijf, zijn wij regelmatig op zoek naar monteurs met ervaring in de elektrotechniek / infrastructuur / installatie / energietechniek / werktuigbouwkunde. Maar ook voor stage of als BBL leerling (leerling monteur) kun je vaak bij ons terecht! Seijsener is erkend BBL leerbedrijf

Meer weten?

Wilt u meer weten over Seijsener? Bel ons vandaag nog. We staan voor u klaar. Als u liever onze succesvolle producten wilt bestellen, bezoek dan onze webshop!