Seijsener-Rekreatietechniek---camping---bungalowpark---gemeente---overheidsinstallaties---Totaal-Installateur---toegangscontrole---inspectie---keuringen---ga---maar---genieten Een recreatiepark
beheren en tijd
over houden

Seijsener Geschiedenis

Op 1 oktober 1963, begon het echtpaar Cees en Gré Seijsener hun elektrotechnisch installatiebedrijf, in een klein schuurtje achter het woonhuis aan de Luiksestraat in Zaandam. Wij willen even stilstaan bij deze dag en terugkijken op deze 56 jaar, waarin de ontwikkelingen niet hebben stilgestaan.

1959
Eerste producten

Op de Luiksestraat bouwde de heer Seijsener, in 1959 zelf een toercaravan. Hier ligt dan ook de verbinding naar de recreatiebranche. Op Camping de Egmonden in Egmond aan Zee zijn in goed overleg met de voormalige eigenaar, de heer Klaas Blok, de eerste ontwerpen gemaakt van een douche muntautomaat en de eerste zelf geproduceerde polyester aansluitkasten voor kampeerterreinen.

1964
getoond aan de voorloper van recron

In november 1964 werden deze producten voor het eerst getoond tijdens de najaarsvergadering van de Orkava en Cikava (nu Recron, de belangen vereniging van de recreatieondernemers)

In de eerste paar jaar van Seijsener bestond het leveringsprogramma voornamelijk uit elektrotechnische producten, zoals muntautomaten, aansluitkasten en verlichtingsarmaturen met de daarbij behorende installatie werkzaamheden.

1968
eerste verhuizing is een feit

Van 1964 tot 1974 groeide het bedrijf snel. In 1968 werd het inmiddels totaal tot werkplaats en kantoor verbouwde woonhuis verlaten en een nieuw gebouw pand van 300m2 betrokken aan het Smitsven te Zaandam. Deze ruimte was na een jaar al weer te klein en extra ruimte van 250m2 was gelukkig vlakbij te huur.

1972
nieuw bedrijfspand

In 1972 werd besloten het huidige bedrijfspand van meer dan 2.000m2 vloeroppervlakte te bouwen aan de Noorder IJ- en Zeeweg, op het industrieterrein Achtersluispolder in Zaandam, Dit werd in 1974 in gebruik genomen.

1977
seijsener veranderd van naam

In 1977 werd de eenmanszaak omgezet in een besloten vennootschap en werd de naam gewijzigd van Seijsener Elektrotechniek in Seijsener Rekreatietechniek BV. Het leveringsprogramma bestond nog voornamelijk uit aansluitkasten, muntenautomaten en elektrotechnische producten, maar al snel kwam daarbij een adviserende taak, toen bleek dat de aanleg van meerdere installatie, zoals water, gas en riool gecombineerd voorbereid en uitgevoerd dienden te worden.

Zo groeide met de vraag naar technisch comfort in de recreatiesector Seijsener Rekreatietechniek naar een totaaldienstverlener voor de droge en natte recreatie, waarbij het accent ligt op de recreatietechniek.

1987
saen installatie team opgericht

In 1987 werd de knowhow van het moederbedrijf Seijsener Rekreatietechniek gebruikt voor de vorming van een compleet installatiebedrijf Saen Installatie Team, de creatieve installateurs. De hoofdvestiging met de productie bevindt zich in Zaandam waar vanuit ook, service en onderhoud geleverd wordt.

1991
nieuwe vestigingen in het buitenland

In 1991 werd er besloten de activiteiten buiten Nederland uit te breiden met een vestiging in België, Denemarken, Frankrijk en Duitsland. In Duitsland werd dit gecombineerd met een eigen vakantiepark ferienpark Teutoburgerwald. Op deze wijze konden alle door ons zelf ontwikkelde produkten worden getest.

1995
nieuwe vestigingen in nederland

In 2002 en 2003, zijn in Koudum (Friesland) en Heinkenszand (Zeeland) 2 bedrijven gevestigd van waaruit montage, service en onderhoud geleverd worden. Binnen Europa staat in Nederland zowel de droge en natte recreatie op een behoorlijk hoog peil. Er zijn in verhouding tot andere landen bijzonder veel watersporters en kampeerders in Nederland. In de afgelopen 56 jaar is het aantal accommodaties voor de recreatiesector aanzienlijk gegroeid en steeds aangepast aan de veranderde wensen van de recreant. Ook Seijsener Rekreatietechniek groeide daar in mee, vooral door mee te denken met de toeristenindustrie en het blijven ontwikkelen van nieuwe producten voor de recreatiesector.

2006
introductie nieuwe producten

Er volgen een reeks van nieuw ontwikkelde producten in de loop der jaren. Voorbeelden hiervan zijn:

-De introductie in 2006 van de SEP-card een oplossing om het gebruik van diverse voorzieingen beheersbaar en betaalbaar te maken.
-Kick, een digitaal systeem voor het op de PC uitlezen van stroom, water en gasgebruik van gasten.
-Geavanceerde pompsystemen voor vuilwaterafvoer op jachthavens.

Seijsener is daarbij ook exclusieve distributeur van een groot aantal technische artikelen voor de recreatie, die door inkoop in grote aantallen tegen een scherpe prijs verkrijgbaar zijn.

2014
aanuit.net ontwikkeld samen met involtum

In 2014 werd het voor het eerst mogelijk dat een camperaar via een app zijn eigen stroom activeerde. Het zogenaamde AanUit.net is in samenwerking met Involtum ontwikkeld en voor het eerst in Arnhem in gebruik genomen.

Anno 2019 zijn er ook oplossingen ontwikkeld voor Walstroom, Marktstroom, Truckstroom, Evenementenstroom en elektrisch laden. Meer dan 50 gemeenten gebruiken één van onze oplossingen. De app heeft meer dan 10.000 gebruikers en er is ook internationale belangstelling voor het project.

2016
rian durieux draagt het stokje over

2016 is het jaar dat Rian Durieux na 43 dienstjaren het stokje overdraagt aan zijn zoon Bas Durieux. Op 24 oktober 2016 zijn Rian en Bas Durieux samen te gast in de uitzending van Zaanradio. Via onderstaande knop kunt u deze radiouitzending terug luisteren. In hetzelfde jaar kreeg Seijsener een compleet nieuwe huisstijl. Het logo is opgefrist met een tijdloze uitstraling zodat dit weer jaren mee kan.

2020
nieuwe website en uitingen
  • In 2020 heeft Seijsener een compleet nieuwe website gerealiseerd. De Website heeft weer een frisse uitstraling. Is voorzien van meer informatie en alles is overzichterlijker.