Seijsener Geschiedenis

Op 1 oktober 1963 begon de heer C.G. Seijsener samen met zijn vrouw een elektrotechnisch installatiebedrijf in een klein schuurtje achter hun woonhuis in Zaandam.

Achter dit woonhuis had hij in 1959 zelf een toercaravan gebouwd, die de verbinding zou gaan vormen met de recreatiesector. Op camping “De Egmonden” in Egmond aan Zee werden in goed overleg met de voormalige eigenaar, de heer Klaas Blok, een ontwerp gemaakt voor de eerste polyester camping-aansluitkast in Nederland.

Dit was de start van wat één van Europa’s grootste installatiebedrijven op het gebied van de recreatietechniek zou worden.

Seijsener leverde eerst voornamelijk elektrotechnische producten, zoals muntautomaten, aansluitkasten, verlichtingsarmaturen en deed de installatiewerkzaamheden. Jachthavens raakten al snel geïnteresseerd, waardoor de klantenkring steeds maar groeide.

De recreatieondernemers deden het liefst zaken met een bedrijf dat de verschillende installaties, zoals water, gas en riool, tegelijkertijd kon aanleggen. Ook hierin ging Seijsener Rekreatietechniek voorzien.

Met de toename van de behoefte aan (technisch) comfort in de recreatiesector groeide Seijsener Rekreatietechniek naar een totaaldienstverlener op het gebied van natte en droge recreatie.

Internationaal gezien staan in Nederland de voorzieningen zowel bij de natte als de droge recreatie op een behoorlijk hoog peil. In verhouding tot andere landen kent Nederland bijzonder veel watersporters en kampeerders. In de afgelopen 50 jaar is het aantal accommodaties voor de recreatiesector aanzienlijk gegroeid. En daarmee groeide ook het aantal mensen dat werkzaam is in deze toeristenindustrie.

Seijsener Rekreatietechniek groeide mee, en sprong telkens in op de behoeften van de toeristen-industrie met de ontwikkeling van producten op maat. Hierbij geholpen door de enorme ervaring in installatiewerk voor campings, bungalowparken en jachthavens.

Voorbeelden van door Seijsener ontwikkelde succesvolle producten  zijn:

• De SEP-card / Jachthavenbetaalkaart

• Kick, een digitaal systeem voor het op de PC uitlezen van stroom, water en gasgebruik van gasten.

• Geavanceerde pompsystemen voor vuilwaterafvoer op jachthavens.

• Oplaadpunten voor electrische auto’s, fluisterboten, fietsen, scooters en scootmobielen.

• AanUit.net “het parkeerbellen voor de recreatie”. De recreant regelt zelf verblijfkosten, stroom en water.

Seijsener is daarbij ook exclusieve distributeur van een groot aantal technische artikelen voor de recreatie, die door inkoop in grote aantallen tegen een scherpe prijs verkrijgbaar zijn.

De combinatie van knowhow en eigen productontwikkeling vormden de basis voor Seijsener’s groei in Europa. Recreatie-ondernemers in Duitsland, Scandinavië en Frankrijk herkenden de kwaliteit en bruikbaarheid van Seijsener’s producten. Hierdoor kon Seijsener nadat het marktleider werd in Nederland en België met eigen dealers in onder meer Duitsland, Scandinavië en Frankrijk één van Europa’s grootste leveranciers voor de recreatie worden.