Aankondiging: Stopzetting van 2G-ondersteuning vanaf 1 december 2025

Aankondiging: Stopzetting van 2G-ondersteuning vanaf 1 december 2025

Bent u klant bij Seijsener? Dan hebben wij een belangrijke aankondiging over 2G-netwerk.

Geachte klant,

Wij willen u graag op de hoogte brengen van een belangrijke ontwikkeling die invloed kan hebben op de systemen die wij bij u geleverd hebben. Diverse providers hebben aangekondigd dat zij per 1 december 2025 zullen stoppen met het ondersteunen van hun 2G-netwerk. Dit betekent dat vanaf deze datum het 2G-netwerk niet langer beschikbaar zal zijn voor communicatie.

Wat betekent dit voor u?

In onze administratie hebben wij geconstateerd dat op uw bedrijf een aantal van deze 2G gsm-modems aanwezig zijn welke tijdens dienen te worden vervangen. Het afschakelen van het 2G-netwerk heeft gevolgen voor de volgende systemen die wij geleverd hebben en die gebruik maken van 2G GSM Modem:

Portadail intercomsystemen bij slagbomen
GSM-schakelmodules in slagbomen en bij signaleringssystemen zoals rioolpompen
Modems voor Aan/Uit.net kasten
Modems voor Walstroomkasten
Modems voor Marktstroomkasten
Modems voor Truck stroomkasten
Modems voor Miele wasappkasten

Al deze modems zijn uitgerust met een 2G-chip, waardoor zij uitsluitend verbinding kunnen maken via het 2G-netwerk. Zodra het 2G-netwerk in 2025 wordt uitgeschakeld, zullen deze installaties niet meer goed functioneren of zelfs volledig uitvallen. Het is daarom cruciaal voor u om tijdig maatregelen te nemen.

Onze oplossing

Om de continuïteit van uw systemen te kunnen waarborgen, bieden wij de volgende oplossingen:
Portadail Intercomsystemen: Wij kunnen een LTE-versie aanbieden waarbij de complete Portadail module wordt vervangen.
GSM-schakelmodules: Deze kunnen worden vervangen door een LTE-versie die momenteel beschikbaar is.
Voor installaties met een GSM-verbinding van vóór 2021, dienen de 2G-modems te worden vervangen door LTE-modems. Voor systemen geleverd na 2021, zijn reeds LTE-modems geïnstalleerd en zijn geen verdere acties nodig.

Wat moet u doen?

Op basis van onze gegevens zullen wij u binnenkort een voorstel doen voor het vervangen van deze modems en de bijbehorende nieuwe LTE-netwerkkaart. Na uw akkoord plannen wij in overleg met u de werkzaamheden in, met als doel minimale overlast voor uw bedrijfsvoering. Wij raden u daarnaast aan om zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen om de benodigde aanpassingen te bespreken en een afspraak te maken voor de vervanging van de 2G-modems. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat uw systemen na de afschakeling van het 2G-netwerk probleemloos blijven functioneren. 

Contact

Voor vragen of het plannen van een afspraak kunt u contact opnemen met onze klantenservice via +31 (0)75 6810610 of helpdesk@seijsener.nl. Onze specialisten staan klaar om u te helpen bij deze overgang en om eventuele vragen te beantwoorden.

Met deze aankondiging willen we u proactief informeren en ondersteunen bij de overgang naar nieuwere technologieën. Samen zorgen we ervoor dat uw systemen up-to-date blijven en optimaal blijven presteren.

Hartelijk dank voor uw vertrouwen in onze producten en diensten.

Share this post